Как да си направим евтино домашно звукозаписно студио

Как за запиша песен ?? Тук ще ви помогнем да създадете свое домашно звукозаписно студио.
Можете да разгледате различни варианти и цени както и да отправите запитвания за конкретни продукти и конфигурации. В момента подготвяме и видео уроци за цялостно конфугуриране и работа със звукозаписно студио За да си направите домашно звукозаписно студио и да запишете песен у дома, определено е необходим опит и познания в областта. Ако нямате такива нашият съвет е да не бързате да купувате нищо, защото рискът нещо да объркате е доста голям. Ако внимателно прочетете всичко което сме написали тук и изгледате нашите видео уроци сме сигурни че ще синаправите едно евтино и добро домашно студио. Ако наистина нямате никакви познания в областта за да спестите време и пари нашият съвет е да се свържете с нас и ние ще ви помогнем да направите правилния избор. Ако обаче искате да проучите всичко и сами да направите своя избор, прочетете внимателно това което следва.

ЗАПИС НА ПЕСЕН -ДОМАШНО ЗВУКОЗАПИСНО СТУДИО - КАКВО МИ Е НЕОБХОДИМО

Какво да вземем предвид когато окомплектоваме нашето студио? Първото важно нещо е да знаете какво точно ще правите. Ако ще композирате музика подходът ви трябва да бъде един. Ако смятате да записвате вокални изпълнения ще трябва да подходите по друг начин. Ако сте записвате акустични инструменти също има доста неща които ще трябва да съобразите.
И така да започваме.!!
Ще започнем от стандартната версия за домашно звукозаписно студио. Това е версията при която се записват и обработват вокални изпълнения. Ако искате да запишете писен или музика,  няма как да минете без компютър.

КОМПЮТЪР

Изборът на компютър оставям на вас. Компютрите които се продават в момента на пазара са достатъчно добри.Може да изберете десктоп компютър, може и лаптоп. Каквото и да изберете имайте предвид и внимавайте да има достатъчно RAM  памет минимум 4gb. Tя ще ви бъде изключително полезна ако работите с VST инструменти или ползвате ASIO драйвери.
Напоследък излязоха версии на микрофони и звукови карти които са предназначени и за мобилни устройства телефони и таблети. Ще се спрем и на тези възможности по-нататък.

ГОТОВИ КОМПЛЕКТИ ЗА ЗАПИС НА ПЕСЕН ИЛИ МУЗИКА

Подбирането на необходимите устройства не е много проста работа и отнема време и познания. Затова някои от по находчивите фирми в бранша пуснаха на пазара готови комплекти за домашно студио. Това е едно бързо и добро решение Ако нямате достатъчно време да търсите или ви липсва достатъчно информация.
Предлагам ви няколко тествани варианта с които веднага можете за запишете любимата си песен. Разбира се всичко зависи от бюджета ви.

Комплекти работещи на PC и MAC

Комплекти работещи на iPAD-iPHONE-Mobile

Ако искате да запишете вашата песен можете да го направите и на телефона си.
Все по популярни стават устройствата за звукозапис работещи с IOS или така наречените мобилни устройства.
Предлагаме няколко по-популярни варианта

МИКРОФОН ЗА ЗАПИС В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

Ако ще пеете , микрофонът е нещо което не можете да си спестите.В момента има добри микрофони на много достъпни цени. В интернет е пълно с всякакви възможни микрофони има стотици -хиляди предложения. Не се подлъгвайте по евтини оферти без да сте сигурни че устройството ще ви свърши работа за това за което го купувате. Виждал съм микрофони за които пише че са перфектни за звукозапис които се включват директно в звуковата карта на компютъра. Моят съвет е да не се подлъгвате и да четете по-нататък.В описанията по-нататък винаги ще започвам от най-евтините възможни варианти и ще преминаваме към по-скъпи и качествени продукти. Моят съвет е да си вземете стандартен студиен кондензаторен микрофон с голяма диафрагма
Но има и друг по-евтин вариант-USB микрофон 

USB МИКРОФОН

Най лесния вариант за да запишете песен е да си купите USB микрофон. На пазара има всякакви такива микрофони. На вас ви трябва микрофон предназначен за пеене. Какво представлява USB микрофона. Това е микрофон с вградена звукова карта казано най-просто. В повечето случаи тези звукови карти които са вградени в микрофона са с недостатъчно добри параметри. Затова пак ви казвам внимавайте!!!!
Ето няколко варианта на usb микрофон които ще ви свършат добра работа

СТУДИЕН МИКРОФОН

Ако все пак сте решили да минете към стандартния вариант трябва да си вземете студиен кондензаторен микрофон с голяма диафрагма. Тук отново избора е много голям. Аз лично съм се сблъсквал с микрофони с крайно незадоволително качество и всякакви възможни проблеми при звукозаписа. Затова не купувайте микрофони от случайни места непотвърдено или незнайно качество. Голяма част от предлаганите на пазара микрофони са доста шумни с незадоволителна динамика и чувствителност. Предлагам ви няколко варианта на микрофони които ще ви свършат добра работа и са на сравнително ниски цени от потвърдени производители.

RODE NT1000

RODE NT1000

579.00 лв

RODE NT1

RODE NT1

292.00 лв

MARANTZ MPM1000

MARANTZ MPM1000

117.00 лв

BEHRINGER T-47

BEHRINGER T-47

348.00 лв

ЗВУКОВИ КАРТИ ЗА ЗАПИС

И така избрахме си микрофон време е да минем към аудио интерфейса или така наречената звукова карта. Изборът на звукови карти също е огромен но: ако ще използвате студиен кондензаторен микрофон и трябва и подходяща звукова карта. Този тип микрофони се нуждаят от допълнително захранване и вие не можете да ги включите директно към компютъра Трябва ви професионална звукова карта. Тук Също както при микрофоните Има различни класове продукти. По-евтини по-скъпи като не винаги скъпите са достатъчно добри а евтините лоши. Времето показа че най-добрите звукови карти са тези които записват качествен звук, имат добра поддръжка и не създават проблеми при работа и инсталация. По тази причина ние предпочитаме да работим с утвърдени производители доказали се във времето. Това е и причината да предлагаме ограничена продуктова гама. Ако не сте сигурни в избора си не се колебайте да се свържете с нас и ние ще ви окажем необходимата помощ.
Представяме ви няколко модела които са тествани работят добре и са на добри цени.

PC и MAC

RME Fireface UC

RME Fireface UC

1751.00 лв

RME Fireface 802

RME Fireface UC

2790.00 лв

RME Babyface Pro

RME Babyface Pro

1360.00 лв