Как да си направим евтино домашно звукозаписно студио

Тук ще ви помогнем да създадете свое домашно звукозаписно студио.Можете да разгледате различни варианти и цени както и да отправите запитвания за конкретни продукти и конфигураций. В момента подготвяме и видео уроци за цялостно конфугуриране и работа   със звукозаписно студио  

КАКВО МИ Е НЕОБХОДИМО ЗА ДОМАШНО ЗВУКОЗАПИСНО СТУДИО

Това е често задаван въпрос в нашия онлайн магазин.  За да спестим и нашето и вашето време решихме да напишем няколко думи тук.Това което ще напиша касае определено домашните и нискобюджетни звукозаписни студиа.За да си направите домашно студио най-напред ще ви е необходим компютър. Няма някакви особенни изисквания имайки предвид че компютрите които се предлагат в момента са доста бързи .Моята препоръка е ако ще работите с VST инструменти оперативтана ви памет да не е по малко от 2 gb  В зависимост от това какъв ви е бюджета, можете наведнъж да купите всичко.Така ще започнете да работите веднага.По-бързо ще свикнете с теххиката и софтуера.Другият вариант е да започнете постепенно.Първо с най-необходимите неща и постепенно докато вземете всичко от което имате нужда.

 Какво е необходимо :

ГОТОВИ КОМПЛЕКТИ

ЗВУКОВИ КАРТИ

Ако все пак сте решили сами да си направите  записно студио, трябва да сте добре подготвени. Кои са основните неща от които ще имате нужда? На първо място това е аудио интерфейсa   или така наречената звукова карта. Напоследък изборът на такива устройства е много голям и точно затова трябва да бъдете много внимателни. Най-разпространеният вариант и звукова карта която се свързва към компютър или лаптоп. Отскоро се появиха и устройства с добро качество които могат да работят с iPad и Андроид. Звукова карта за smartphone .Какво е основното което трябва да знаем за звуковите карти? Ако ще записвате вокално изпълнение ще трябва да бъде възможно да включите микрофон в картата. Затова трябва да търсите звукова карта с микрофонен вход. Не всички карти имат такава възможност. Добре е звуковата карта  да има повече от един вход. Това ще ви бъде полезно ако искате да свирите на инструмент и да пеете едновременно . Или да запишете 2 вокални изпълнения едновременно. Скоро във видео урок подробно ще разкажем за звуковите карти как се включват и как се настройват.
                                                                                                            Ето някои варианти за подходящи звукови карти :

 

МИКРОФОНИ

Изборът на микрофон зависи най-напред от вашия бюджет. Трябва да се вземе  предвид на какво устройство ще се използва. Разбира се че е доста удобно да имате микрофон, който ще можете да използвате както на вашия компютър така и на преносим лаптоп. В такъв случай USB Микрофонът е много добър избор. При този тип микрофони има детайли с които трябва добре да се запознаете. Това ще направим в едно отделно видео за да ви обясним всички специфики на този тип микрофони. Не отдавна се появиха и микрофони които можете да включите към вашето мобилно устройство Android или iPad както и телефон. Това са нови и много интересни микрофони, някои от тях със забележително добро качество. Нови възможности правят звукозаписа в домашни условия много достъпен. Тук можете да разгледате варианти на тези микрофони:

 

Oчаквайте скоро останалите продукти и описания

Close Menu